Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Üniversiteler Arası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Raif KALYONCU’nun da katılımıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde yapıldı

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi'nin 2024 yılı ilk genel kurul toplantısı ve diğer Fakülte Dekanları ve Konservatuvar Müdürlerinin katılımları ile gerçekleşirken, Fakültemiz Öğretim Elemanlarının da katıldığı 162 sanatçı akademisyenden oluşan “Buluşma” adlı serginin de açılışı yapıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen etkinliğin açılış törenine Kütahya Valisi Musa IŞIN, Rektör Prof. Dr. Sülyeman KIZILTOPRAK, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan ÖZDEN, Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN, Türkiye’deki sanat alanı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanları ile Konservatuar Müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, Dr. Öğretim Üyesi Cafer Yıldırım’ın “Avrupa Birliği Projelerinde Kültür, Sanat ve Müzik” Başlıklı Fırsatları Tasarlama ve İş Birliği Geliştirme Adımları konulu konferans verildi. Etkinliğin devamında gün içerisinde Dekanlar ve Müdürler yapmış oldukları toplantılarda mesleki ve eğitim alanlarında karşılaşılan problemler ve aksaklıkların giderilmesi üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirerek sanat eğitiminin ülkemizde daha ileri seviyelere gelebilmesi için kararlar aldı. Alınan kararların birer rapor haline getirilerek hem ÜAK’a hem YÖK’e hem de ilgili kurumlara gönderilmesi benimsendi.

Menüyü Kapat