Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özyonar Çırak'dan Kişisel Resim Sergisi

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Galerisinde Fakültemiz resim bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özyonar Çırak'ın "Müphem" isimli kişisel resim sergisi 05 Ocak 2024 Cuma günü saat 17:30’da Dekanımız Prof. Dr. Raif Kalyoncu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, KPSD Başkanı Mümin Candaş, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Sergi 13 Ocak 2024 tarihine kadar açık kalacaktır.

Sanatçı, çalışmalarında günümüz kadın imgesiyle ilgilenir. Oluşturduğu kadın temsiliyetinin fraksiyonlarının kavramsal çerçevesini feminist okumalar oluşturur. Tanımsız, gizemli klasik portre anlayışından uzak, siyah keskin ve ağır bir yapının içine konumlandırılan portreler, izleyende mesafeli bir tezahür yaratır. Günümüz kadın imgesindeki yozlaşmaya atıf yapan, deforme edilmiş gizli, muğlak bu portrelere tezat, doğa içinde bütünleşen ve yeniden değer kazanan kadın portreleri ise temsilin belirsizliğini özgürleştirmektedir.

Akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.