Fakültemiz öğrencilerinden Nazlı Kayabaşı; BASE 2023 “GERÇEKLİĞİN İÇİNDE, DÜŞLERİN KIYISINDA”

Fakültemiz öğrencilerinden Nazlı Kayabaşı;

BASE 2023 “GERÇEKLİĞİN İÇİNDE, DÜŞLERİN KIYISINDA”

Türkiye’nin yeni mezun genç sanatçı adaylarının eserlerini bu yıl 13-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde No: 37-39 ve 41’de aynı çatı altında buluşturacak olan BASE açıldı. Seçici kurulun değerlendirmesiyle 26 şehir, 36 üniversiteden ve aralarında fakültemiz öğrencilerinden Nazlı KAYABAŞI’nın da bulunduğu 120 sanatçı adayına ait 130 yapıtın sergilendiği BASE, Derya Yücel küratörlüğünde “GERÇEKLİĞİN İÇİNDE, DÜŞLERİN KIYISINDA” temasıyla, ziyaretçilerini ağırlamıştır.

Nazlı KAYABAŞI

Kendinden Uzak Serisi (2023)

Eserin Kavramsal Tanımı

“Beden, insan ruhunun dünyada varlığını somutlaştırma halidir. Bu hal bazı bedenlerde bir kayboluşun veya sıkışmışlığın mekânına dönüşür. İnsan sıkışmışlık hissiyle bazen kendi kabuğuna çekilerek kendini dış dünyaya kapatır. Belleğin odalarından çıkarak çocukluk anılarına mekân sunan bedenlerin mesafeli duruşları oyuncak imajının samimi duygusunun zıttı yönünde ilerler. Beden ve mekân üzerine kurulu bu kompozisyonlardaki boşluğun hâkimiyeti, yaşanılamayan çocukluğun sessizliğini temsil eder.”